Selecteer een pagina

Klankschalen zijn niet alleen prachtige muziekinstrumenten, maar ze worden ook al eeuwenlang gebruikt voor meditatie, ontspanning en genezing. Elk type klankschaal produceert een unieke toon die kan resoneren met de energiecentra van ons lichaam, bekend als chakra’s. In dit artikel gaan we dieper in op welke toon bij welk chakra hoort en hoe je dit kunt gebruiken met behulp van de N-Track tuner app.

Chakra’s en hun bijbehorende tonen

 1. Wortelchakra (Muladhara) – C Toon: C (do) Het wortelchakra, gelegen aan de basis van de ruggengraat, staat voor stabiliteit, veiligheid en basisbehoeften. De C-toon van een klankschaal kan helpen om dit chakra te balanceren en te gronden.
 2. Sacraalchakra (Svadhishthana) – D Toon: D (re) Het sacraalchakra, gelegen net onder de navel, is gerelateerd aan creativiteit, emoties en seksualiteit. Een klankschaal met een D-toon kan helpen om deze energieën in balans te brengen.
 3. Zonnevlechtchakra (Manipura) – E Toon: E (mi) Het zonnevlechtchakra bevindt zich boven de navel en staat voor wilskracht, zelfvertrouwen en persoonlijke kracht. De E-toon kan helpen om dit chakra te versterken en in balans te brengen.
 4. Hartchakra (Anahata) – F Toon: F (fa) Het hartchakra, gelegen in het midden van de borst, gaat over liefde, compassie en verbinding. Een klankschaal met een F-toon kan helpen om liefde en emotionele balans te bevorderen.
 5. Keelchakra (Vishuddha) – G Toon: G (sol) Het keelchakra, bij de keel, staat voor communicatie, expressie en waarheid. De G-toon kan helpen om je stem te vinden en je authentiek uit te drukken.
 6. Voorhoofdchakra (Ajna) – A Toon: A (la) Het voorhoofdchakra, ook wel het derde oog genoemd, gaat over intuïtie, inzicht en verbeeldingskracht. De A-toon kan helpen om je intuïtieve vermogens te versterken.
 7. Kruinchakra (Sahasrara) – B Toon: B (si) Het kruinchakra, boven op het hoofd, staat voor spiritualiteit, eenheid en bewustzijn. De B-toon kan helpen om een dieper spiritueel bewustzijn te bereiken.

Gebruik van de N-Track tuner app

De N-Track tuner app is een handige tool waarmee je de toonhoogte van je klankschalen kunt meten.

Stappen om de toonhoogte van klankschalen te meten met de N-Track tuner app:

 1. Download en installeer de app: Zoek in de App Store of Google Play naar “N-Track tuner” en installeer de app op je smartphone of tablet.
 2. Open de app en kies de juiste instellingen: Zorg ervoor dat de app is ingesteld op de stemming van de klankschaal die je wilt meten (meestal is dit A=440Hz).
 3. Meet de toonhoogte van de klankschaal: Tik op het scherm van de app en laat de klankschaal resoneren. De app zal de toonhoogte detecteren en weergeven.
 4. Noteer de toonhoogte: Schrijf de gemeten toonhoogte op zodat je deze kunt vergelijken met de chakra-tonen en de juiste klankschaal kunt kiezen voor je meditatie of healing sessie.

Conclusie

Klankschalen kunnen een krachtige manier zijn om balans, harmonie en welzijn te bevorderen door resonantie met de chakra’s. Met de N-Track tuner app kun je eenvoudig de toonhoogte van je klankschalen meten en de perfecte klankschaal kiezen voor je behoeften. Of je nu een beginner bent of een ervaren gebruiker, het werken met klankschalen en chakra-tonen kan een verrijkende ervaring zijn voor lichaam, geest en ziel.