Selecteer een pagina

Hallo, mijn naam is Renee de Bont en ik heb een kort stukje geschreven over iets waar ik mij dagelijks mee bezig hou, namelijk Hypnose.

1:

Hypnose is een staat van diepe concentratie. Het is een natuurlijk staat die we meerdere malen per dag ervaren. Bijvoorbeeld bij dagdromen, of het opgaan in een boek. Hypnose is een verschuiving van het normale bewustzijn naar het onderbewustzijn. Hierdoor sta je open voor suggesties, waardoor je jouw leven positief kan veranderen.

2:

Ons brein is vergelijkbaar met een mooie biologische computer. Deze computer loopt op programma’s die onze automatische reacties, gevoelens en overtuigingen bepalen. Met hypnose maak je als het ware nieuwe programma’s die je helpen om jouw probleem op te lossen.

3:

Wist je dat hypnose een geaccepteerde vorm van therapie is en al sinds 1950 wordt ingezet. Steeds meer psychologen en medici zetten hypnose in om vanuit het onderbewustzijn krachtige resultaten te bereiken.

4:

Hypnose is niet hetzelfde als slaap. Je bent altijd volledig bij en krijgt geluiden van je omgeving mee. Je hebt zelf de regie en je doet geen dingen die je normaal ook niet wil doen. De therapeut begeleid je in een proces van bewustwording.

5:

Bij hypnose maken we gebruiken van onze verbeeldingskracht. Deze is zo sterk dat het voor het brein niet uitmaakt of iets echt gebeurd is of in de verbeelding. Hierdoor kun je een heel ander perspectief innemen over een nare gebeurtenis/situatie.

6:

Ons brein is als een database, we hebben alle leeftijden in ons. Via ons onderbewustzijn kunnen we terug naar een leeftijd waar een situatie heeft plaatsgevonden, waarop een overtuiging is gebouwd. Door naar deze jongere versie van onszelf te gaan en te geven wat hij of zij nodig heeft, wordt er een ander pad gelegd in ons brein.

7:

Hypnose kan helpen bij zowel mentale als lichamelijke klachten.  Bij lichamelijke klachten kun je in je onderbewustzijn terug naar de oorzaak van je klacht en dit verhelpen.  Denk bijvoorbeeld aan klachten waarbij de oorzaak medisch niet altijd duidelijk is zoals; prikkelbare darm syndroom, fibromyalgie en migraine.

Met vriendelijke groet,

Renee de Bont