Selecteer een pagina

Hoi, ik ben Corinne! Ik ben sinds 2020 werkzaam als Mindset Coach. Mijn missie is om zo veel mogelijk mensen te inspireren het beste uit het leven te halen.

Hier volgen 7 tips die je helpen om meer geluk en voldoening te ervaren in het dagelijks leven.

1. Jouw gedachten creëeren jouw werkelijkheid. Wees bewust van wat je denkt! Positieve gedachten zorgen voor positieve situaties en leukere interacties met anderen.

2. Onze hersenen werken met associaties. Als je denkt dat je een rotdag hebt, gaat het mentale laatje van alle dingen die je vervelend vindt open en zul je meer van deze dingen ervaren. Als je ‘s ochtends de intentie zet een goede dag te hebben, zal je meer mooie en leuke dingen om je heen zien en je vervolgens beter voelen.

3. Het menselijk brein zoekt graag bevestiging van wat we al ‘weten’. Als je de overtuiging hebt dat alles mis gaat en doemscenario’s voor je ziet, gaan dingen ook geheid mis (als je er al aan durft te beginnen). Wanneer je de overtuiging hebt dat je zult slagen en toekomstige succes scenario’s afspeelt dagelijks wanneer je opstaat en voordat je gaat slapen, zal jouw brein er alles aan doen om dit idee te bevestigen. Je zult mensen tegenkomen die jou de informatie geven die je nodig hebt en kansen herkennen.

4. Met je gedachtenkracht, kun je vervelende gebeurtenissen uit het verleden herkaderen. Wat zou je anders doen met de kennis die je nu hebt? Stel dat je dezelfde situatie meemaakt met meer rust, zelfvertrouwen en ervaring. Ga mentaal terug in de tijd en verander de situatie in je herinnering. Laat jezelf opnieuw opgroeien met het gevoel dat de nieuwe situatie je gegeven heeft.

5. Als je je op dit moment niet zelfverzekerd of sterk voelt, kun je in je gedachten naar de toekomst reizen en je voorstellen dat je alle problemen die je nu hebt al overwonnen hebt. Hoe staat deze oudere, wijzere versie van jou in het leven? Neem dit gevoel mee naar de tegenwoordige tijd en bekijk jouw obstakels vanuit dit nieuwe perspectief.

6. Naast dat wij geteisterd kunnen worden door vervelende gebeurtenissen uit ons eigen verleden, beschikken wij ook over emotioneel DNA waarin trauma’s van onze voorouders liggen opgeslagen. Traumatische gebeurtenissen veranderen namelijk onze hormoonhuishouding en dit wordt als waarschuwingssignaal doorgeven aan onze nakomelingen om ons in leven te houden. Echter, wanneer we ons hier niet bewust van zijn, kunnen we traumatische ervaring van voorouders ervaren als onverklaarbare vermoeidheid, stress, nervositeit, angsten, depressie etc. Verdiep je eens in je familiegeschiedenis en probeer liefde en compassie te tonen voor jouw voorouders die het moeilijk hadden. Dit zal je helpen met het loslaten van deze last.

7. Als mensen zijn we nooit ‘af’. Dagelijks leren en groeien wij om telkens een stapje dichter bij onze dromen te komen. Gun jezelf dit proces. Geef jezelf geduld en compassie tijdens deze reis en vertrouw dat je precies daar terecht kom waar je zou moeten zijn. Alles gebeurt met een reden en elke uitdaging maakt jou sterker.