Selecteer een pagina

Hoi, mijn naam is Anouk. Ik zal mezelf even kort voorstellen. Er is mij gevraagd een stukje over de chakra´s te schrijven, wellicht kunnen jullie doormiddel van deze informatie geholpen worden bij het uitzoeken van een klankschaal.

Waar staan de chakra’s nu precies voor en hoe merk je het in je lichaam op als een chakra uit balans is?
Dit is mijn eigen ervaring:

De Eerste Chakra:

🔴

Kleur: Rood
Naam: Wortel Chakra
Plaats: In onze bekkenbodem, bij je stuitje.

Deze chakra wordt ook wel de root chakra genoemd. Dit is het fundament waarop alle andere chakra’s gebouwd zijn. Je kunt het ook zien als het begin. Vanuit onze bekkenbodem voelen we ook onze (seksuele) levensenergie. Logisch ook dus dat deze chakra, de wortel chakra genoemd wordt. Chakra één is namelijk waar de wortels van ons beginsel liggen. Deze chakra zorgt voor de verbinding tussen ons lichaam en de aarde. Deze chakra gaat dan ook over jezelf aarden. Als deze chakra in balans is voel je je geaard, je staat stevig gegrond. Je voelt je waardig en zelfverzekerd, je leven voelt stabiel. Jij mag er van jezelf helemaal zijn. Je gelooft in je innerlijke kracht.

Fysieke problemen wanneer uit balans:
Vermoeidheid, krampen, stress, rusteloze benen, constipatie, last van je onderrug.
Wanneer deze chakra uit balans is, kun je onveiligheid of onrust in je systeem ervaren.

De Tweede Chakra: Heiligbeen Chakra

🟠

Kleur: Oranje
Plaats: Heiligbeen, onder de navel in de onderbuik. Zegt jou het onderbuik gevoel iets?

Deze Chakra heeft te maken met de bron van onze levensenergie, namelijk onze seksualiteit. Logisch ook want deze chakra ligt precies in het gebied, waar je nieuw leven kunt creëren. Deze chakra gaat vooral over onze behoeftes en over onze grenzen. Je komt deze chakra vooral tegen in relaties met partners. Ook ons gevoel van plezier en onschuld bevindt zich in dit gebied.

Fysieke problemen wanneer uit balans:
Last van je onderrug, onderbuik, pijn tijdens het vrijen, blaasontstekingen, nierproblemen, schimmelinfecties etc.
Energetisch gezien loop je met een gevoel van schaamte. Je vertrouwt de wereld om je heen niet en je voelt je onveilig. Je hebt moeite om van het leven te genieten.

Waar kun jij van genieten? Waar heb jij behoefte aan, zonder dat je aan een ander denkt?

De Derde Chakra: Zonnevlecht Chakra

🟡

Kleur: geel
Plaats: je zonnevlecht bevindt zich boven je navel tot aan je borst.

Deze chakra gaat over je persoonlijkheid. Waar sta jij voor? Wie ben jij? Het gaat over
eigenwaarde en vooral over autonomie. Het gaat over je levensvreugde. De controle die je over je lichaam hebt, bevindt zich ook bij je zonnevlecht. Het is ook een plaats waar je veel kracht en plezier kunt vinden, wanneer jij jezelf centraal zet. We spreken bij deze chakra ook over onze wilskracht. Ook de kracht om NEE te zeggen hoort bij deze chakra.

Fysieke problemen wanneer uit balans?
Misselijkheid, zelfs zo extreem dat je dit elke dag kunt ervaren. Je kunt ook veel blokkades ervaren in je relatie met voeding. Ademhalingsproblemen, een benauwd gevoel.

Vierde Chakra: Hartchakra
Kleur: Groen
Plaats: Hartgebied

🟢

Deze chakra is het makkelijkst om te onthouden, maar zeker niet het makkelijkst om te openen. Het gaat namelijk over de liefde naar jezelf. En pas als jij liefde aan jezelf kan geven, kun je onvoorwaardelijk liefde aan een ander geven. Wanneer je hart niet open staat, kun je fysieke blokkades ervaren op verschillende plekken in je lichaam. Je voelt je over het algemeen geblokkeerd. Het openen naar anderen , zonder een opgetrokken muur brengt je weer in balans.

Fysieke problemen wanneer uit balans?
Gevoelloosheid, druk in de borst, krampen rondom je hart. Last van stijve vingers / pijn in je handen. Je kunt je eenzaam voelen en je zou je het liefst, de hele dag willen terugtrekken. In contact met anderen zijn is moeilijk voor je.

De Vijfde Chakra: De Keelchakra

🔵

Kleur: Blauw
Plaats: keelgebied

Deze chakra staat voor jouw geluid. Je stem, jij mag je uitspreken. Kun je je echte stem laten horen? Mag je schreeuwen, roepen dat het voor jou niet klopt? Durf je jezelf te laten horen in een groep?
Deze chakra zorgt voor de communicatie met anderen. De verbinding is pas zuiver als jij naar je eigen klank luistert. Je leert vanuit je kern naar buiten te keren. Kun je pure uiting geven aan je gevoelens en gedachten? Mogen anderen weten hoe jij in het leven staat? Het gaat vooral om het uitspreken van je gevoel naar anderen, zonder dat je opzoek gaat naar bevestiging.

Fysieke problemen wanneer uit balans:
Stijve nek en schouders, letterlijke brok in je keel voelen, een hoge / lieve en zachte stem,   Heesheid, etc.

Zesde Chakra: Derde oog
Kleur: Indigo / donkerpaars
Plaats: tussen je wenkbrauwen

🟣

Deze chakra gaat over het derde oog, ook wel je spirituele wijsheid genoemd. Het gaat over inzichten, verbeelding en dromen. Je kunt deze chakra het beste openen doormiddel van visualisatie. 

Fysieke problemen:
Voorhoofdsholte ontsteking, spanningshoofdpijn, stress, migraine, zenuwpijn, slapeloosheid. Wanneer deze chakra niet in balans is, wil je oogcontact vermijden. Hoe spannend is het ook om iemand recht in de ogen aan te kijken, als je niet naar jezelf durft te kijken.

Zevende Chakra: Kruin Chakra

⚪️

Kleur: Violet – Wit ( bij mij voel ik wit maar sommige mensen voelen violet, kan allebei)
Plaats: Kruin

Ik noem dit altijd je lijntje met de spirituele wereld. Vanuit dit punt komt er inzicht, dit inzicht kun je verbinden met de spirits boven je, je bent in lijn met je ziel, je lichaam en je geest. De zevende chakra is verbonden met je hersenen en het centrale zenuwstelsel.

Fysieke problemen wanneer uit balans:
Duizelig, zenuwpijn, afwezig gevoel, verwarring.

Je klachten vragen altijd om een stukje bewustwording, ze willen zich aan jou laten zien.
Mijn ervaring is dat je doormiddel van, Soundhealing, ademwerk en holistische massages je chakra’s weer in balans kunt brengen.

Elk lichaam reageert anders, het hoeft dan ook zeker niet bij jou te kloppen, het kan zomaar zijn dat je een ander symptoom ervaren hebt, die ik nog niet omschreven heb. Heb je nog aanvullingen voor een bepaalde Chakra? Of heb je een vraag?
Stuur me gerust een DM!

Lieve groet,

Anouk